Annerel Brian

< Terug

In onze familie stroomt de trots van Dendermonde door de aderen als een levendige erfenis. Het begon allemaal bij mijn overgrootvader, Petrus Annerel, die als scheepstrekker betrokken was bij de rijke tradities van onze stad. Zijn betrokkenheid legde de basis voor de liefde en verbondenheid met de Dendermonde Gilde.

Mijn eigen betrokkenheid begon in 2002, bijna 22 jaar geleden. Sinds die tijd draag ik met trots het lidmaatschap van de Gilde met me mee. Een band die met de jaren alleen maar sterker is geworden.

Mijn vader heeft deze erfgoedvlam verder doen oplaaien toen hij in 2015 de uitdaging aanging en de rol van Wildeman op zich nam. Zijn enthousiasme en betrokkenheid hebben de familieband met de Gilde versterkt.

Mijn Gildepalmares is een verzameling van onvergetelijke momenten. Sinds mijn achtste levensjaar heb ik geen enkele Katuit gemist, waardoor ik elke editie intens heb beleefd. In 2019 kreeg ik zelf de kans om de rol van Wildeman op me te nemen. Een ervaring die ik met recht als ongelofelijk bestempel, misschien wel de zotste van allemaal. In 2022 droeg ik met de B-ploeg het Ros Beiaard, een ervaring doordrenkt van familiebanden, sympathie en trots.

Er zijn momenten die voor eeuwig in mijn geheugen gegrift zullen blijven. Als ras echt Dendermondenaar mogen pronken met het Ros Beiaard door de Dendermondse straten geeft een onwaarschijnlijk machtig en onvergetelijk gevoel. Ik heb het moment kunnen vastleggen dat het Ros groet aan onze voordeur. Een enorme privilege om dit te mogen beleven als Pijnder. Het staat vereeuwigd op een canvas die bij ons thuis omhoog hangt.

De eerste groet van de generale repetitie, in het midden van de grote markt, bezorgt me nog steeds kippenvel. De rode gloed van de spot die door het kleed van ons Ros komt en het gejoel van de echte Dendermondenaren is onbeschrijfelijk. De generale repetitie op de Grote Markt werd meer dan een voorbereiding. Het werd een onvergetelijke ervaring en gedeelde trots voor onze hele ploeg.

Een van de meest ontroerende momenten was het Ros samen mogen dragen met mijn vader. Die ervaring heeft een diepere betekenis gegeven aan onze familieband en verankert de gilde nog meer in ons hart.

Tot slot ben ik enorm fier om al jaren deel uit te mogen maken van deze prachtige middeleeuwse folklore. Het is een privilege om onze geschiedenis en trots door te geven aan volgende generaties, en ik kijk met volle teugen uit naar de vele jaren die nog komen.