Pieters Dieter

< Terug

Als ervaren drager heeft Dieter al tal van mooie momenten beleefd onder de staart van ons paard. Dit maakte het niet eenvoudig om er eentje uit te kiezen.

Eerst dacht hij aan zijn eerste ommegang in 2000 waar hij samen met zijn vader en zijn grootvader ons paard op de schouders mocht nemen. Dat op zich is al zeer bijzonder om mee te maken.

Ook de daaropvolgende ommegang van 2010 was een speciale ommegang. Dit omdat het de laatste ommegang was met zijn vader Jan. Jan die ons helaas te vroeg en te jong ontvallen is nog vóór de ommegang van 2022.

Uiteindelijk koos Dieter als mooiste moment de Generale repetitie op de Grote Markt op zaterdag, de dag voor de ommegang van 2022. Voor hem is dit dé apotheose voor de échte Dendermondenaar.

Vader Jan had altijd tegen Dieter gezegd: "De apotheose op de Grote Markt, dat is geen cadeau."

En toch was het zover:

Dieter vertelt ons over het gevoel dat hij had. Zijn vader was op dat moment nog nooit zo dicht bij hem geweest als toen. Het geluid van de Dendermondse massa, de rode gloed die onder het Ros Beiaard komt, dit samen doen met zijn broer Mathias en de rest van de ploeg heeft hem trots gemaakt. Het heeft hem de kracht en fierheid gegeven om te zeggen: "Pa, deze is voor u!"