Van Nieuwenhove Joran

< Terug

Al in 2010 stond Joran te popelen om lid te worden van de Gilde Der Vrije Pijnders. Zijn vader, Dirk Van Nieuwenhove, was toen één van de dragers. Links vooraan op de tweede rij. Dat was zijn vaste stek onder het paard.

Joran was toen echter maar 13 jaar en nog te jong om zelf te dragen. Hij nam al meermaals deel tijdens Katuit als nar of als fakkeldrager en daarom had hij besloten de ommegang van 2010 vanop de tribune te willen beleven.

Joran is opgegroeid in een echte Dendermondse familie en heeft de kriebels voor het Ros Beiaard met de papfles meegekregen.

We hoeven jullie dus niet te vertellen dat het voor hem een jongensdroom was om zijn schouders onder ons Ros te mogen zetten.

Na het lopen van de Wildeman op 20 augustus 2015 werd Joran officieel opgenomen in de Gilde.

Net als vele jonge pijnders had Joran gehoopt om zijn eerste stappen onder het paard te kunnen zetten samen met zijn vader. Helaas, door de gevolgen van een verkeersongeval is het voor Dirk niet meer mogelijk om het paard te dragen.

In 2022 was het dan zover...

Joran was 25 jaar en klaar voor zijn grote dag!

Tijdens de trainingen werd al snel duidelijk wat zijn positie zou worden:

Links vooraan op de tweede rij 😉

12 jaar na Dirk stond er weer een Van Nieuwenhove op deze positie.. Klaar om letterlijk in de voetsporen van zijn vader te lopen.. Kippenvel!!