Verstrepen Julien

< Terug

"Verstrepen" is een naam die in de geschiedenis van onze bijna 630 jaar oude gilde veel voorkomt.

Julien kreeg de Ros Beiaard kriebels te pakken in 1975 toen hij 14 jaar was en zijn broers zag presteren tijdens de trainingen met ons peird. Zijn doel was duidelijk:

Dit zou hij samen met zijn broer doen!

Zijn droom kwam uit in de ommegang van 1990. Hij droeg het peird samen met broer Jean en diens zoon Danny.

Momenten om nooit te vergeten!

De ommegang van 2000 en 2010 heeft Julien (Jul voor de vrienden) aan zich moeten laten voorbijgaan om gezondheidsredenen.

Er werd toen minder aandacht besteed om oudgedienden toch betrokken te houden bij de gilde. Gelukkig kwam daar in 2011  verandering in. Jul werd dankzij Tony Boone opnieuw opgenomen in de gilde. Sindsdien heeft Julien geen enkele Katuit gemist en fungeert hij als een echte team-player.

In deze rubriek vragen wij onze pijnders steeds naar hun mooiste moment.

Julien slaagt er echter niet in om te kiezen tussen de mooie momenten van 1990 en die van de laatste ommegang in 2022 waar hij samen met zijn zoon als zuipdragers de pijnders karavaan compleet maakte.

Dit was heel bijzonder!

Maar er was nog een 3e mooi en emotioneel moment dat hij zal koesteren:

Aan het einde van iedere ommegang geven de 3 pijndersploegen nog eens het beste van zichzelf. Zij zetten het paard klaar voor de deuren van de stal.

Nadien nemen de 12 oudste pijnders plaats onder het Ros Beiaard. Zij hebben de exclusieve eer om het paard binnen te zetten.

Op 29 mei 2022 mochten beste vrienden Julien en Tony samen plaatsnemen onder het Ros Beiaard. Ze tilden hun paard op en droegen het stap voor stap naar zijn rustplaats voor de komende 8 jaar..

De deuren sluiten, kippenvel op de armen en tranen in de ogen..

Tot 2030 beste vriend!